Monday, September 2, 2013

Full fart efter sommaren

På kontoret i Ideon Gateway är vi nu cirka 30 medarbetare
inom alla möjliga områden. Och med full fart ska vi nog
snart kunna bli fler än jag inom brandskyddsområdet!
Sommaren är över och arbetet är i full fart som vanligt igen. Våren var intensiv och jag hann inte riktigt med att hålla igång bloggandet - ska försöka hålla uppe detta mer nu! Det är förstås bara kul att mycket är på gång för det innebär också att vi kan växa och utveckla verksamheten i Lund!

Hösten blir spännande. Jag kommer bl a att delta på SFPEs årliga konferens i USA. Denna gång i Texas där jag ska presentera ett projekt om funktionsbaserade regler för vägtunnlar m.m. I oktober väntar också Eurofire-konferensen i Basel. Där kommer också SFPE EUrope att hålla en workshop om "professional recognition" - till exempel hur utbildnings- och certifieringssystem för att säkerställa kompetens vid brandteknisk projektering.

Sen har vi ju nya byggregler - igen! BBR 20 är framme, samtidigt som flera andra regler har kommit och ändrats. Detta kommet jag att beröra på mina utbildningar jag håller i höst 18/9 Göteborg, 24/9 Lund och 2 oktober i Stockholm. Läs mer om utbildningarna här:
http://www.sp.se/sv/training/Sidor/Nyabrandskyddsregler2013.aspx 

Utbildningen är kompletterad med nyheterna och några frågor som jag tar upp är:
- måste shoppinggallerior verkligen utföras i REI120 med de nya reglerna om brandbelastning?
- vad är bakgrunden till förändringarna?
- hur påverkar CPR & CE-märkning inköp av byggprodukter efter de nya reglerna trädde i kraft 1/7 2013?

För er som tillverkar och säljer byggprodukter har vi också ytterligare ett tillfälle att gå CPR/CE-märkningsutbildningen - denna gång i Stockholm 19-20 november.

Uppdatering: Tyvärr har vi tvingats ställa in nästa CPR/CE-kurstillfälle. Kontakta oss gärna för mer information om kommande kurstillfällen.